Brownie med trefarvet mousse

En rigtig chokoladebombe med hindbær, som giver lidt friskhed.

trefarvet kage, chokolademousse, hindbærmousse

 

Ingredienser (10-12 personer)

Brownie
100 g smør
100 g mørk chokolade (70%)
2 æg
275 g sukker
115 g hvedemel
45 g usødet kakao
2 tsk vanillesukker
1/2 tsk salt

Mørk chokolademousse
200 g hakket mørk chokolade (70%)
2 dl piskefløde
40 g sukker
100 g pasteuriserede hele æg
1 spsk usødet kakao
15 g blødt smør

Hindbærmousse
400 g frosne hindbær
80 g sukker
5 dl piskefløde
6 blade husblas

Hvid chokolademousse
200 g hakket hvid chokolade
1 dl piskefløde
2 dl piskefløde
2 blade husblas

Chokoladelåg
100 g hakket mørk chokolade (70%)
1 dl piskefløde

Pynt
50 g mørk chokolade (70%)
150 g friske hindbær

trefarvet kage, chokolademousse, hindbærmousse

Fremgangsmåde

Brownie

  1. Forvarm ovnen på 180 grader (varmluft).
  2. Smelt smør i en gryde.
  3. Hak den mørke chokolade, og smelt den i det smeltede smør. Stil blandingen lidt til side.
  4. Pisk æg og sukker luftigt.
  5. Tilsæt de øvrige tørre ingredienser og chokoladeblandingen. Pisk det godt sammen.
  6. Smør en springform på 24 cm, og fordel dejen heri.
  7. Bag i ca. 20 minutter, eller indtil der ikke hænger mere dej fast, når du stikker en kødnål i.
  8. Køl brownien helt af.

Mørk chokolademousse

  1. Smelt chokoladen, og rør smør og kakao heri.
  2. Pisk æg og sukker luftigt, og rør chokoladen i lidt ad gangen.
  3. Pisk piskefløden stift, og vend halvdelen af flødeskummet ned i chokoladeblandingen.
  4. Vend herefter chokolade-flødeskumsblandingen i den resterende flødeskum.
  5. Kom browniebunden i en kagering, og fordel chokolademoussen herover.
  6. Stil på køl i 4-5 timer indtil moussen er helt fast.

Hindbærmousse

  1. Kom hindbær og sukker op i en gryde, og kog det op, og mas hindbærrene.
  2. Udblød husblasen i koldt vand i ca. fem minutter, og kom det ned til hindbærrene. Rør rundt indtil husblassen er smeltet.
  3. Køl hindbærpureen af.
  4. Pisk fløden stift, og vend hindbærpureen i.
  5. Hæld hindbærmoussen ovenpå den mørke chokolademousse
  6. Stil på køl i 4-5 timer indtil moussen er helt fast.

Hvid chokolademousse

  1. Varm 1 dl piskefløde op (den må endelig ikke koge), og smelt den hvide chokolade heri.
  2. Udblød husblasen i koldt vand i ca. fem minutter, og kom det ned til chokoladeblandingen. Rør rundt indtil husblassen er smeltet.
  3. Køl chokoladeblandingen af.
  4. Pisk de resterende 2 dl piskefløde stift, og vend chokoladeblandingen i.
  5. Hæld den hvide chokolademousse over hindbærmoussen
  6. Stil på køl i 4-5 timer indtil moussen er helt fast.

Chokoladelåg

  1. Varm piskefløden op (den må endelig ikke kog) og smelt den hakkede mørke chokolade heri.
  2. Køl af indtil den er lunken, og fordel den over den hvide chokolademousse.

Pynt

  1. Riv chokoladen og fordel chokolade og de friske hindbær på chokoladelåget.
  2. Stil kagen på køl indtil servering.

trefarvet kage, chokolademousse, hindbærmousse

 

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *