Brød med hvidløg og ost

Lækkert madbrød med hvidløg, ost og friske krydderurter. Det er rigtig lækkert at spise for sig selv, men passer perfekt som tilbehør til suppe.

brød med hvidløg og ost

Ingredienser (1 brød)
1 tsk tørgær eller 15 g almindeligt gær
2,5 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1,5 tsk groft salt
1/4 dl olie
500 g italiensk hvedemel

75 g margarine
2-3 fed presset hvidløg
1 spsk krydderurter (jeg brugte hakket, frisk timian)
100 g revet ost

DSC_1972

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Hvis der bruges tørgær, skal det stå i ca. 5 minutter indtil vandet begynder at boble lidt.
  2. Tilsæt sukker, salt, olie og hvedemel, og ælt det hele godt sammen i ca. 10 minutter.
  3. Stil dejen til hævning i 30 minutter.
  4. Smelt margarine, og bland sammen med hvidløg og friske krydderurter.
  5. Kom bagepapir i en brødform eller smør formen godt.
  6. Tril små kugler af dejen, og læg et enkelt lag i bunden af formen. Hæld lidt af margarine-blandingen ud over og drys med ost. Læg endnu et lag dejkugler over, og hæld resten af margarine-blandingen over og drys med det resterende ost.
  7. Brødet stilles nu til hævning i en time.
  8. Brødet bages i 18-20 minutter ved 200 grader (varmluft), og servers gerne lunt.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *