Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Appelsinmarmelade

appelsinmarmelade, marmelade, syltetøj, madblog

Når en appelsin skrælles frigives den skønneste duft, der minder om jul og hygge. Derfor duftede hele hytten også af jul, da vi lavede denne lækre appelsinmarmelade.

Appelsinmarmeladen passer perfekt til pandekager med lidt vaniljeis, æbleskiver eller til ostebordet.

Ingredienser (2 glas)
750 g appelsin
4 dl vand
350 g sukker
1 tsk melatin
1 tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Skræl appelsinerne med en kartoffelskræller.
  2. Skær skrællen i tynde skiver og kog dem i vandet i 10 minutter (med låg på).
  3. Skær den hvide hinde af appelsinerne, og skær appelsinerne i mindre stykker. Fjern kernerne.
  4. Kom appelsinstykkerne ned i gryden, og lad det koge i yderligere 25 minutter (med låg på).
  5. Tilsæt sukkeret, og lad det koge i 25 minutter (uden låg).
  6. Bland melatin og det sidste sukker, og kom det i gryden. Lad det koge igennem et par minutter.
  7. Skold et par glas og fyld marmeladen på glassene. Kom lågene på glassene med det samme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *