Æbletærte med marcipan og kanel

æbletærte med kanel, æbletærte med marcipan, æbler, æblekage, æbletærte, marcipan og kanel, æbletærte med kanel og marcipan

Herhjemme elsker vi at få gæster. Det betyder nemlig, at vi kan få lov til at servere noget dejligt mad, og i den her omgang, blev det denne lækre æbletærte med marcipan og kanel.

Til æbletærten serverede vi en 38% creme fraiche pisket fluffy sammen med lidt flormelis, citronskal og vanilje.

Ingredienser
Tærtebund
100 g koldt smør
150 g hvedemel
2 spsk sukker
1/2 sammenpisket æg

Fyld
200 g revet marcipan
1,5 æg
2 spsk sukker
1/2 dl mælk
1 spsk hvedemel
1 tsk kanel
1 håndfuld hakkede mandler
3 syrlige æbler
1 spsk sukker til drys

Fremgangsmåde

  1. Tærtebund: Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt sukker og æg. Saml dejen, og lad den eventuelt stå på køl.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til din tærteform (min tærteform måler 35×11 cm). Dejen lægges i tærtefadet, og den overskydende kant fjernes. Der prikkes nu huller i bunden med en gaffel.
  3. Fyld: Bland marcipan, æg, sukker, mælk, hvedemel, kanel og hakkede mandler sammen. Fordel massen på bunden.
  4. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem i et flot mønster ovenpå fyldet. Drys med lidt sukker.
  5. Tærten bages ved 180 grader i ca. 25-30 minutter, og serveres lunt.

æbletærte med kanel, æbletærte med marcipan, æbler, æblekage, æbletærte, marcipan og kanel, æbletærte med kanel og marcipan

æbletærte med kanel, æbletærte med marcipan, æbler, æblekage, æbletærte, marcipan og kanel

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *