Æbleskiver

æbleskiver, julegodter, julemad, jul, æbleskive

Jeg har endelig investeret i en æbleskivepande! Og det skulle selvfølgelig fejres med hjemmebagte æbleskiver. Jeg elsker æbleskiver, for æbleskiver er noget jeg forbinder med masse af hygge, og selvfølgelig december. Kalenderen skriver godt nok ikke december endnu, men derfor må man da gerne lave lidt hyggespise, nu når vejret har bestemt sig får at være blæsende og regnfuld.

Disse æbleskiver er uden kardemomme, da jeg ikke er stor fan af det. Men hvis du er til kardemomme, så kan du sagtens tilføje en teske. I stedet for kardemomme har jeg revet lidt citronskal i, hvilket jeg synes giver en rigtig dejlig smag.

Ingredienser (50-60 stk.)
650 g hvedemel
1 tsk fint salt
1,5 tsk natron
2,5 spsk vaniljesukker
8 æg
2,5 spsk sukker
1 l kærnemælk
250 g smeltet margarine
Skal fra 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Skil æggeblommerne fra hviden. Pisk æggehviderne og sukker helt stift.
  2. Kom hvedemel, salt, natron, vaniljesukker, æggeblommer, skal fra citronen og kærnemælk op i en skål, og pisk det til en ensartet masse.
  3. Pisk herefter den smeltede margarine i dejen.
  4. Fold til slut de stive æggehvide i dejen, så den bliver rigtig luftig.
  5. Varm en æbleskivepande op, og fyld hullerne helt op med dej. Når dejen har sat sig rundt i kanten, vendes æbleskiverne 1/4 del (som vist på billedet herunder).
  6. Fyld nu lidt ekstra dej i hullerne, og vend dem det sidste stykke.
  7. Vend æbleskiverne løbende, så de får en gylden farve hele vejen rundt.

æbleskiver, julegodter, julemad, jul, æbleskive

æbleskiver, julegodter, julemad, jul, æbleskive

æbleskiver, julegodter, julemad, jul, æbleskive

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *